Двама мъже са задържани заради стрелба с пистолет в село Воднянци. Това съобщиха от ОД на МВР - Видин. На 3 юни около 14.15 часа пред магазин в село Воднянци неизвестно лице грубо нарушило обществения ред, възпроизвеждайки няколко изстрела с пистолет.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия полицейски служители установили до язовира в землището на селото двама мъже от Враца – на 38 и 66 години, съпричастни към деянието. По-възрастният доброволно предал на полицаите законно притежаван от него пистолет "ТТ“ и пистолет с надпис “Blow”. 

При последвалото претърсване в автомобил "Сузуки Витара“ с врачанска регистрация, собственост на по-младия мъж, разследващите открили и иззели 21 незаконно притежавани боеприпаси (патрони кал.12). На около 50 метра от колата до каменен зид в сак била открита едноцевна пушка и гилза.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа и приведени в ареста на РУ - Белоградчик. Работата на разследващите продължава в рамките на образувано по случая досъдебно производство.