Полицейската операция за противодeйствие разпространението на наркотични вещества на територията на РУ – Г. Оряховица е започнала още в петък следобед и е продължила до ранните сутрешни часове в събота.

При проверка на лек автомобил «Опел Тигра», управляван от 36-годишния К. А., регистриран за кражби. В колата пътувал и 23-годишен негов съгражданин. Последвало задържане на двамата мъже и образуване на досъдебно производство по случая. 23-годишният мъж е привлечен, като обвиняем, а пред униформените шофьорът признал, че е закупил дрогата от 39-годишен мъж от Г.Оряховица, осъждан за престъпления, свързани с наркотици. Криминалистите бързо установили адреса, който рецидивистът обитавал – имот в местността «Под арбанашко бърдо».

При вида на униформените той се заключил в жилището си и отказал да изпълни полицейско разпореждане да отключи вратата. След предприети професионални действия полицейските служители проникнали в жилището и задържали стопанина. Установили, че е опитал да изгори в печката пакет със суха тревиста маса. Общото количество на намерената и иззета дрога е 20 грама марихуана и 8 грама метаамфетамин.

 След 24 часово полицейско задържане, с разпореждане на прокуратурата мярката му за задържане е удължена на 72 часа. По случая  образувано досъдебно производство.

В района на алеята за хижа «Божур» полицейски екипи извършили проверка на лек автомобил «Опел Корса», управляван от 18-годишна от Г. Оряховица. На предната седалка на возилото полицейските служители намерили пликче с около 0,5 грама амфетамин. Жената е задържана с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В хода на полицейската операция е бил засечен и  36-годишен мъж от Лясковец, регистриран за разпространение на наркотични вещества. От него е иззета кутия от сладолед, в която имало 15 грама марихуана. Пред униформените той признал, че е закупил наркотичното вещество от 39-годишния рецидивист. По случая е образувано бързо производство.

29-годишен от Г. Оряховица също попаднал в полезрението на криминалистите. Той бил задържан в жилищен блок в кв. «Пролет», докато предлагал на двама свои клиенти  близо 30 грама марихуана. Той бил задържан, а по случая образувано бързо производство. Действията по документиране на цялата престъпна дейност на задържаните продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица и Окръжна прокуратура – В. Търново.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!