Двама наркозависими са задържани в Пазарджик, след като са заплашили лекар с нож. Това съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Случаят е станал вчера следобед в кабинета на общопрактикуващ лекар в областния град. В кабинета влязъл първоначално един, а после и още един мъж, които искали от лекаря да им издаде рецепти за закупуване на забранени за свободна продажба лекарствени средства с така наречената „зелена рецептурна бланка“.

Докторът отказал категорично и обяснил, че това не може да стане, без да са налице необходимите изисквания за издаване на такъв вид бланки. Мъжете видели, че няма планът им няма да успее и единия от тях извадил нож. Той заплашил лекаря със саморазправа и се заканил да използва ножа.

Цялата тази случка се разиграла и пред други пациенти присъстващи в приемната или в лекарския кабинет. Междувременно бил подаден сигнал за случващото се на телефон 112, а нападателят и неговият съучастник излезли от стаята и избягали. Незабавно към периметъра били насочени дежурни автопатрулни екипи от РУ-Пазарджик.

Минути по-късно в резултат на активното издирване са заловени двамата мъже. Оказало се, че това са криминално проявените и наркозависими и двама от Пазарджик на 50 и 28 години. Те са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо тях е образувано бързо производство под наблюдението на прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!