В мрежата се появи видео от следствения експеримент в апартамента на доцента по дисоциация Олег Соколов, по време на който той се опита да се самоубие. Кадрите бяха публикувани в социалната мрежа VKontakte.

На кадрите се вижда как мъжът рязко грабва нещо от масата, но е спрян от оперативен служител. По-късно един от служителите на реда наказва доцента, за да не повтаря подобни опити.

Източник твърди, че от историка-касапин за известно време, с цел чистота на експеримента, са били свалени неговите белезници. 

Соколов се възползвал от този момент, за да се докопа до кама, намираща се на маса, и да се нарани смъртоносно. 

Полицаите обаче реагирали много бързи и успели да предотвратят намеренията на самоубиеца. 

Трябва да се отбележи, че по време на експеримента доцентът е бил екипиран с каска и бронирана жилетка. Адвокатът му поясни, че това е направено от съображения за сигурност, за да бъде защитен Соколов от линч, а не от самия него. 

В понеделник, 11 ноември, съдът реши Олег Соколов да остане в ареста още два месеца. Той е обвинен в убийството на 24-годишната аспирантка, за която е искал да се ожени. 

Преподавателят е задържан на 9 ноември, като в раницата му бяха намерени отрязани женски ръце. Останалата част от аспирантката бе открита в неговото жилище.