Столични криминалисти задържаха 57-годишен мъж за извършено от него тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР. 
Днес, към 10.25 часа, бил подаден сигнал за стрелба в сграда в района на кв. „Витоша“ в София. Пристигналите на място полицейски  и медицински екипи са установили смъртта на двама мъже, трети бил ранен тежко и откаран в болница.

Веднага стартирали огледите в района, както и заградителните действия. Минути по-късно е задържан 57-годишният Д.Д. По разкази на очевидци, стигнало се е до гонка между служителите на реда и евентуалният стрелец. 

Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините за извършеното тежко престъпление. По случая е образувано досъдебно производство, а действията по него продължават под контрола на прокуратурата.

Повече информация във връзка с тежкия инцидент ще предоставят днес от 14.30 часа в зала 2, ет. 4 на Съдебната палата главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов  и административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. 

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ПЪРВИ ВЕРСИИ ЗА БРУТАЛНИЯ РАЗСТРЕЛ!