Ексклузивен запис от охранителна камера показва хладилният камион „Скания“ с 39 трупа в него да преминава по шосе в индустриалния парк на град Грейс. Кадрите са заснети 30 минути преди камионът да бъде открит от екипи на спешна помощ, съобщава „Дейли Мейл“.

Така отпада версията, че камионът е престоял в парка четири дни след пристигането си от Уелс.
 
Както БЛИЦ съобщи, линейки са пристигнали на мястото и са открили зловещата находка в индустриалния парк Уотърглейдс в Есекс, Англия, в 1.40 ч. сутринта местно време.


 
Контейнерът на камиона бил замразен, което означава, че пътниците в него били замръзнали до смърт, опитвайки се да стигнат до Великобритания през Ирландия.
 
От полицията съобщиха, че камионът е с българска регистрация, но все още не могат да кажат каква е националността на 39-те жертви.
 


Според ирландски медии, контейнерът, в който са намерени телата, е бил закачен към камиона в Белфаст, Северна Ирландия и след това се е отправил към Дъблин, столицата на Република Ирландия.
 
На пристанището се е качил на ферибот без забавяне и е влязъл във Великобритания през Холихед в Уелс. Оттам се е отправил към Есекс, където е намерен.
 
В британския парламент по темата се изказа и вътрешният министър Прити Пател, според която има „степен на организирана престъпност“. На този етап тя не можа да съобщи повече детайли.
 


От българското външно министерство потвърдиха, че камионът е бил регистриран в България от компания, собственост на ирландска гражданка.
 
Превод и редакция: БЛИЦ