Една от версиите за причината за смъртта на 39-те души в камиона „Скания“, пристигнал във Великобритания от България, е замръзване до смърт, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Както БЛИЦ съобщи, от полицията обясниха, че камионът е влязъл на острова от пристанище Холихед в Уелс като вероятно преди това е пристигнал с ферибот от Ирландия.
 


В Холихед камионът е влязъл в събота, което означава, че е много вероятно да е престоял цели четири дни в Грейс, където беше открит, преди някой да информира властите.
 
Както БЛИЦ съобщи, засега няма яснота дори кой пръв е повикал линейките, пристигнали на мястото.
 
Смята се, че вътрешността на камиона може да е била замразена до минус 25градуса по Целзий.
 
Ричард Бърнет, изпълнителен директор на транспортна асоциация, обяснява, че ако камионът е бил замразен, условията вътре биха били „абсолютно ужасяващи“ и биха убили всеки човек доста бързо.
 


„Било е тъмно. Ако хладилникът е бил включен, е било ужасно студено.
 
Единственото място за ходене до тоалетна е било в задната част на ремаркето. Можете да си представите, ако са били там с дни, че е имало фекалии и урина“, посочва той.
 
Според запознати, камионът най-вероятно е напуснал континентална Европа през Шербур или Роскоф във Франция, след което е пристигнал в Рослър в Ирландия и е продължил по пътя към Дъблин.
 
Някои твърдят, че камионът е пристигнал в Белфаст и оттам е продължил  към Дъблин. От Дъблин с ферибот е стигнал до Холихед, след което се е озовал в Грейс, източно от Лондон.
 


На място са изпратени пет линейки, екип за реагиране при наличие на опасни вещества и въздушна линейка. Забелязани са и коли на Червения кръст, съобщава „Скай нюз“.
 
В разследването вече са се включили и служители на Националната криминална агенция.
 
Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!