Под засилен кордон в Пловдивския районен съд бяха доведени двамата врачани, обвинени за заливането със сярна киселина на гадателка в Пловдив, предаде агенция BulNews.

51-годишният Веселин Вълчанов, известен като Веско Културиста, и 42-годишният Йордан Цветанов, познат като Данчо Електрода, бяха задържани в четвъртък вечер във Враца и досега бяха в следствения арест в града.

Днес магистратите в Пловдив трябва да решат дали да ги оставят в ареста.

Шокиращи подробности за бруталното заливане с киселина на пловдивска врачка

Според прокуратурата на 14 март двамата пътували с джипа на Веско от Враца до Пловдив, за да нападнат 52-годишната жена в дома ѝ. Цветанов слязъл от колата с маска, ръкавици и яке с висока яка и се насочил директно към апартамента на гадателката в кв. "Тракия".

Тони е трудноподвижна и приемала клиенти в жилището, затова входната врата била отключена. Щом видяла мъжа, го питала как да му помогне, а той отвърнал с: "Аз ще ти помогна", и я залял със сярна киселина, след което се върнал при съучастника си и двамата отпътували обратно за Враца.

 

Веско Културиста
 

След покушението пострадалата жена е откарана в УМБАЛ "Св. Георги" в тежко състояние с 12% изгаряния по тялото от трета степен.

Двамата извършители са криминално проявени, а по време на деянието Цветанов е бил в изпитателния срок на условна присъда за кражба на автомобил. Врачаните са обвинени за причиняване на средна телесна повреда в съучастие. Ако бъдат признати за виновни, ги грозят до 6 години затвор.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук