Мирно шествие се провежда в благоевградското село Микрево. Местните жители ще преминат по улиците на селото в памет на възрастен мъж, който бе ограбен и убит в дома си

"Шествието потегли от големият площад, на центъра на 06.08.2022 в 10:30 часа и ще стигне до малкият площад пред къщата на дядо Иван. Ще бъдат положени цветя и ще запалим свещи да се помолим душата му намери покой",  пишат в социалните мрежи създателите на събитието "Мирно шествие, за отдаване на почит към зверски убития дядо Иван".

"Ще заявим какви незабавни промени искаме от общината пред различни медии и телевизии и ще се направи подписка! Всеки, който мисли, че трябва да се промени живота ни в селото е задължително да присъства. Кончината на нашият дядо Иван е крайно жестока и не заслужена, нека никога повече не се повтаря. От нас зависи!", пишат организаторите на мирното шествие. 

Напрежението в селото ескалира след убийството на 82-годишния Иван Чорбаджийски. Около полунощ на 29 юли 2022 г. в двор на къща на ул. „Райна Княгиня“ в с. Микрево, Община Струмяни, бил направен опит за грабеж на възрастния мъж. Вследствие на нанесени удари в областта на главата пострадалият починал.

Арестуван и обвинен за бруталното убийство бе 18-годишния ром.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Видео: БГНЕС, Източник: Дарик

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук