Баща и двамата му синове от Дупница са задържани на гръцко-албанската граница с 50 кг от наркотичното вещество каптагон, съобщава struma.bg Бащата Темелачко Темелачков, по-известен като Лъчо, и двамата му синове Васил и Йордан Темелачкови са задържани на 31 март, преди да влязат в Албания. Те са пътували с два автомобила, като в единия е бил каптагонът, а другият автомобил е бил охрана на пратката. Стойността на наркотика е над 7 млн. лв., твърдят полицейски източници.

В разследването срещу тримата българи участва и българската страна. Установено е, че бащата и синовете са влезли в Гърция през ГКПП – Кулата. Хапчетата каптагон са били открити в тайник в колата и в газовата бутилка.

„Никой не работи от семейството. Сложили са табела на офис за строителна фирма, но никой не влиза и излиза от този офис, стои заключен. От една седмица не са се мяркали нито бащата, нито синовете му. На улицата се шушука, че се занимават с наркотици, но полиция не е идвала у тях”, казва съседка на жената.

Тримата мъже са задържани в гръцки арест. Властите в Гърция искат да установят дали са част от канал от Турция, или от България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!