ГДБОП арестува днес измамникът Спас от Кочериново, който се превърна в най-голямата медийна звезда в България през последните 3 дни, след като всички водещи телевизии и национални медии се занимават от сутрин до вечер с подвизите на изобретателния мъж, живеещ в малко градче и създал невероятна легенда за себе си.

Спас повече от 4 години се е представял за Александър Николов, сприятелявал се е във Фейсбук с най-влиятелните личности в държавата и се е представил за човек, който пътува из целия свят и има солиден бизнес и познанства. Той успя да оплете в мрежите си десетки наши сънародници, измамвайки ги с хиляди евро за фалшиви самолетни билети.

След като подвизите му станаха известни цялата държава тръгна да го търси. Пълничкият Спас от Кочериново, представящ се за красивия и успешен Александър Николов.

Фалшивият профилът на Спас продължи да бъде активен и най-вероятно самият той не е влизал в него да го закрие, защото така е рискувал да издаде локацията си. Акаунтът е активен и към този момент, но с него се случва нещо безпрецедентно.„Александър Николов” е национализиран. На корицата му е поставен надпис „Профилът е иззет от ГДБОП-МВР… „, а на профилната му снимка е логото на ГДБОП.

Акцията провокира десетки иронични коментари.

„Сега ако го псуваме обида към органите на МВР ли ще се смята?”, шегува се един от коментиращите.

„Като приключи разследването искам да купя този профил”, пише друг с ясното съзнание, че това е най-известният фейсбук потребител в България.

„Гле’й к’во нещо е! Профилът иззет, а за анфаса нищо не казват!”, шегува се трети.