Служители на ГДБОП са установили 45-годишен мъж от Видин, разпространявал файлове с порнография. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
От дома му са иззети компютър и хард дискове, съдържащи файлове с порнографски материали. По случая е образувано досъдебно производство.

Разследването започнало след получен сигнал в сектор „Киберпрестъпност” при ГДБОП-МВР за засечен потребител от българското интернет пространство, който разпространявал файлове, съдържащи детска сексуална експлоатация.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия, служители от териториалната структура на ГДБОП във Видин, на 30 март, извършили претърсване в жилището на 45-годишния Ц.П. от Видин.

От там антимафиотите иззели настолен компютър, хард дискове с различен капацитет на памет, флаш памет, SD карта и видеокасета – съдържащи файлове с детска порнография.

Предстои назначаването на експертизи, с цел доказване престъпната дейност на мъжа. Случаят е докладван в прокуратурата, образувано е досъдебно производство. Работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Видин.