Президентът явно нещо се е объркал. Мафията е в политиката. Това заявление е тъжно, защото президентът би трябвало да обединява нацията и не е признак на държавнически подход да атакуваш прокуратурата. 


Казал съм го многократно, ние не съобразяваме действията си с изказвания на политици, независимо от каква посока идват атаките. Аз съм поласкан от обвиненията. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в ефира на Нова телевизия.

"Ние не съобразяваме действията си с политическите последствия и ще продължим да не ги съобразяваме. Поласкан съм от твърденията, че са откровени лъжи, че прокуратурата има потенциала да се организира на три часа, никоя прокуратура не може да го направи", коментира той вчерашната акция в президентството.

Припомняме, че вчера бяха проведени акции в президентството и бяха извършени арести. Задържани са двама от приближените на президента Румен Радев.  За разгласяване на държавна тайна е отведен съветникът по сигурността Илия Милушев. 

Белезници и за секретаря на президента Радев


За търговия с влияние с полицейска мярка от 24 часа бе задържан секретарят Пламен Узунов. По същото производство задържаха повторно и бизнесмена Пламен Бобоков.

Това доведе до протест пред президентството, при който се появи и държавният глава, като направи направи остро изказване срещу властта и прокуратурата.

"Що се отнася до съветника по правни въпроси ние бяхме безпрецедентно открити към обществото. За която и да е членка на ЕС дали е нормално да получиш съдебно решение преди да е излязло, дали е нормално да лобираш за политическа регистрация, дали е нормално да оказваш друга логистична дейност. Какво би се случило в една страна от ЕС при такова нещо?

Знам какво се случи тук. Казаха, че не е проблем. Това е проблемът на българската държава. Трябва да разберат – това време свърши, няма да има прошка, няма да има двоен стандарт, няма значение дали става въпрос за секретар на президента, дали става въпрос за министър.", посочи Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!