Димитър Желязков е задържан от турските власти за срок до 30 дни. Това обяви по време на брифинг в Елин Пелин главният секретар на МВР комисар Младен Маринов, във връзка с работата по организираната престъпна група, чийто лидер е Димитър Желязков - Митьо Очите, съобщи новини.бг. По думите му това е стандартна процедура.

Несрин Узун издаде какво точно се е случило в нощта, когато Димитър Желязков бе закопчан в Турция и издаде, че... (ВИДЕО) 

На въпрос дали седемте души, заловени заедно с Димитър Желязков в Истанбул, имат забрана за влизане в Турция, Младен Маринов отговори, че няма такава информация.

„Когато дойдоха на наша територия, им бяха наложени полицейски заповеди за задържане в срок от 24 часа. Проведоха се полицейски следствия в необходимия обем, бяха докладвани в Специализираната прокуратура и в момента работата продължава. След тези 24 часа те са освободени и предстои прокуратурата да прецени към кого какви обвинения ще бъдат повдигнати. В момента тече активна работа на територията на ОДМВР – Бургас, обемът от работа е изключително голям. Правим това, което трябва. А дали ще защитим тези, които дават сведения, зависи от това доколко тези сведения ще доведат до обвинения на лицето. Всичко се решава от прокуратурата“, обясни Маринов.

На въпрос дали смята, че има теч на информация във връзка с този случай, главният секретар отговори: „Винаги се взимат мерки срещу теч за информация. Не мисля, че в този случай има такъв проблем“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!