59-годишен мъж беше наказан с пробация от Районен съд - Варна заради това, че повреди и проникна в чужд автомобил, съобщиха от пресцентъра на съда.

Делото бе решено с признаване на вината, постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Самите деяния са извършени на 20 май миналата година и са били насочени към бивш работодател на подсъдимия, които понякога му осигурявал временна заетост.

Ядосан, че в конкретния ден не бил нает за  работа, подсъдимият видял  паркирания в междублоково пространство автомобил на потърпевшия, счупил стъклото на една от вратите и проникнал в чуждата кола.  Живущи в блока забелязали действията на 59-год. мъж и веднага извикали полицейски екип, който го задържал на място. Според назначената по делото експертиза нанесената щета е на стойност 36 лева.

За всяко от престъпленията бяха определени отделни наказания, като Районният съд наложи на 59-годишния подсъдим най-тежкото от тях - „пробация” за срок от 8 месеца при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с първоначална периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Причинените от деянието материални щети са възстановени от подсъдимия.