Година след катастрофата, при която Фарук Бекташ причини смъртта на двама мотористи край Драгоман, турският гражданин продължава да е в неизвестност, съобщаава bTV.

Обвинителният акт е готов, но ще бъде предявен задочно, защото Бекташ избяга от страната, веднага след като беше пуснат под домашен арест. Година по-късно отговор на въпроса къде е все още няма. Въпреки че го издирва и „Интерпол“ и въпреки протестите.

Фарук Бекташ
Снимка: bTV

„В мига, в който го пуснаха под домашен арест, ми стана ясно, че той ще избяга“, казва Владимир Бойков – синът на убитите на пътя Таня и Бойко Бойкови.

За решението на съда Бекташ да остане под домашен арест натежа договор за едногодишен наем в София.

На адреса обаче днес живеят други хора.

Фарук Бекташ

Снимка: bTV

Година по-късно близките на семейство Бойкови питат защо не се знае къде е този доказан, поне теоретично, престъпник, който е избягал, нарушил е мярка си за неотклонение. „Не се знае издирва ли го някой и по какъв начин го издирва“, казват те.

Междувременно там, където стана катастрофата, колите с чужди номера и днес карат доста бързо.От Окръжната прокуратура коментираха, че трябва да бъде назначен служебен защитник за Бекташ и едва тогава делото може да бъде внесено в съда.