Престъпна схема за  износ на нелегални цигари за Европа, разкриха служители на икономическа полиция.

Те предприели проверка във връзка с получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните на столичното дружество без негово знание и съгласие.

В хода на проверка в складова база на бул. "Дунав" под тепетата в момент на изпращане на пратка е установен 33 годишен плевенчанин с инициали  И. М. И.  Мъжът управлявал микробус "Фолксваген Транспортер" в който били открити  4бр. палети с опаковани кутии за инструменти, готови за изпращане.

В металните кутии, които били заключени, старателно били скрити картонени  кутии с цигари Dunhill с български акцизен бандерол. Иззети са общо 17 бокса с 8 500 цигарени кутии, съдържащи 170 хиляди къса. За случая е уведомена пловдивската митница и РП Пловдив.

Автомобила, натоварен със стока е транспортиран до митницата с оглед вземане на отношение по административен ред, а от отдел Икономическа полиция започва проверка по преписка с оглед установяване на данните  за извършеното престъпление.