Турската строителна компания "Гаранти Коза" също е сигнализирала прокуратурата, че е станала обект на постоянен рекет от приближени до скандалната кметица на "Младост" Десислава Иванчева, съобщава в. "Уикенд".
Според твърдението зам.-кметът на "Младост" Биляна Петрова е поискала 10 апартамента и 25 паркоместа в новостроящия се мегакомплекс "Гранд Каньон", където трябва да бъдат издигнати 3 небостъргача, огромен търговски център и голям парк с изкуствени езера. 

Изнудването е станало чрез посредник, а един от босовете на "Гаранти Коза" информира прокуратурата, но за съжаление, не предоставя доказателства за твърденията си. Той обаче разкрива друго - че фирмата е направила най-голямото дарение под принуда на Столична община за 2017 г., което е в размер на 430 000 лева. 

"Казаха ни, че за да ни издадат разрешителни, трябва да направим няколко градинки, да боядисаме всички огради на училищата в района на "Младост" и да изградим спортни площадки. Посочиха ни кои фирми да наемем. 

Направихме дарението, но малко след като то бе прието от Десислава Иванчева и докладвано в Столичната община, ни отказаха разрешителните, от които се нуждаехме. Всички бяхме силно озадачени и смутени - не очаквахме такова нещо. За нас това е рекет и някаква странна бюрократична форма", жалва се в прокуратурата представител на "Гаранти коза".