Морякът Румен Денев – изкупителната жертва по кокаиновата афера на кораба „Свети Николай“ вече е в Бургас, съобщава "Флагман".

От няколко седмици той е приведен да изтърпява присъдата си от Софийския централен затвор в ЗО „Строител“ към Окръжен затвор Бургас.

Бургазлията гние невинен по испанските и българските затвори и към днешна дата е единственият от осъдените, който е останал зад решетките. Заради крайната си бедност, той така и не успя да си осигури подобаваща защита.

В началото на т.г. Румен бе конвоиран от Испания до Софийския централен затвор.

 „Начинът, по който е протекло производството в испанския съд, е абсурден. С пасивни служебни защитници, в големи части без превод на български език, с тотално погазване на правата на подсъдимите. Румен е невинен и не заслужава това, което му се случва“, категоричен бе адв. Димитър Въчев.

Днес той е подготвил молба за условно предсрочно освобождаване и се надява да доведе благородната си мисия до финал. Само мисълта, че скоро може да прегърне сина си, крепи майка му – 93-годишната Събка Денева, която едва се държи на краката си.

В същото време финансовото положение на Румен не е никак добро. Той е без стотинка зад решетките, а майка му е със скромна пенсия - едва 219 лева и няма никаква възможност да му помогне. Ако желаете да подкрепите един невинен и безкрайно честен човек, може да направите дарение по затворническата му сметка.

Ако желаете да подкрепите Румен, може да дарите средства по затворническата му сметка