Изпечена измамничка отива на съд, след като мамела хора с резервации за почивки в планината и на морето. Обвинителният акт срещу 42-годишната Е. Н. е изготвен от Районна прокуратура в Перник. В момента мошеничката е в сливенския затвор по друго дело, информира "Труд".

Комбинаторката е уличена, че през декември 2018 г. измамила компания, която искала да празнува Нова година. В група “Продай излишното” във Фейсбук приятелите попаднали на обява за къща в Трявна, предлагана за ползване под наем за туризъм и почивка. Компанията я харесала и се свързала чрез “Месинджър” с Е. Н. После платили капаро от 450 лева.

На тръгване за Трявна на 30 декември, групата научила от Е. Н., че “предишните наематели на имота са нанесли повреди в него и поради тази причина не може да бъде предоставен под наем”. Обещала, че ще върне парите, но до момента това не се случило.

Месеци по-късно били излъгани две семейства, планирали почивки на Черноморието. В една от обявите се предлагала къща в Ахтопол. Е. Н. взела авансово 150 лева и изключила телефона си. Семейството проверило чрез Google Maps адреса на къщата и установило, че там има двор с метални отпадъци. Второто семейство, излъгано от Е. Н., пък резервирало апартамент в къща за гости “Ели” в с. Лозенец.

Мошеничката прибрала капаро от 280 лева и отново се покрила. На място съпрузите разбрали, че на адреса няма къща за гости, а почивна станция на Върховния касационен съд.

По време на разследването станало ясно, че мошеничката има зад гърба си много присъди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ