По повод запитване на журналисти ви уведомяваме, че Окръжна прокуратура – Пловдив ръководи разследване по досъдебно производство за тежки умишлени престъпления – лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, както и за склоняване към проституция.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив във връзка с ареста на Менду - най-богатият лихвар в Пловдив, за който БЛИЦ информира по-рано днес. 

Днес, 19 май 2020 г., на територията на гр. Пловдив, над 100 служители на ОД на МВР – Пловдив извършват оперативно –издирвателни мероприятия и  множество процесуално-следствени действия на различни адреси – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, огледи и др.

Има задържани лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Всички действия по разследването се извършват съвместно и се ръководят от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Пловдив. И в момента, на различни места в гр. Пловдив, продължават активните действията по разследването.

По информация на БЛИЦ при обиските са открити стотици хиляди левове и злато, а в момента текат арести на близки и роднини на Стефан Асенов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!