Жесток опит за убийство се е разиграл пред административна сграда в град Нова Загора. Мъж е намушкал неколкократно съпругата си с нож. Раните й са в гърба и три в областта на корема, а жената е с опасност за живота. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - град Бургас.

„След внесено искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Иван К. Той е обвинен за това, че е направил опит да умъртви съпругата си“, поясниха от Апелативната прокуратура.

Опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини (жената е получила квалифицирана медицинска помощ). Престъплението е осъществено на 22.06.2020 г. в град Нова Загора. То е квалифицирано по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че престъпното деяние е осъществено пред административна сграда в град Нова Загора. 

Обвиняемият е използвал нож, с който е нанесъл четири прободни рани (една в гърба и три в областта на корема) в тялото на пострадалата, която е с опасност за живота в болнично заведение.

Определението на Окръжен съд Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!