Появиха се горещи подробности за бесния екшън, разиграл се в столичната Окръжна болница. БЛИЦ припомня, че лекари в болница „Св. Анна“ в София станаха обект на брутална агресия.

Около 4 ч. в нощта срещу петък в Клиниката по хирургия е извикан за консултация лекар от КАИЛ на болницата. Консултацията се е налагала заради лечението на тежко болен пациент.

В това време друг пациент, приет за планова операция, започнал да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиниката по хирургия. Той удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри, оплакаха се от лечебното заведение. Размахвал и белезници и заплашвал с арест. Предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, за да попречи на видеозаснемането.

Счупил и врата на клиниката. Удрял е главата на едната от лекарките в стената.

По-сериозно са пострадали две лекарки и една медицинска сестра. Има и много други изплашени медицински сестри. Подадено е оплакване и тече разследване.

„Освен брутална вербална агресия, той е посягал, удрял и е душил две от лекарките. Съвсем целенасочено е сложил гумени ръкавици върху камерите, с цел да попречи на видеозаснемането на деянието, което прави. Жената е хоспитализирана в реанимация. Тя е удряна в главата, блъскана е в стената. Със съмнения за комоцио е. Неврохирурзите тепърва ще кажат какво е състоянието й”, каза Антон Луков - ПР на болница „Света Анна".

По непотвърдена информация мъжът, който е на 50 години е бивш полицай.

След инцидента той е успял да избяга от болницата и в момента е обявен за общодържавно издирване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: Нова телевизия