Двама съпрузи са заподозрени за убийството на университетския преподавател Стефан Нейков, съобщава TrafficNews.bg. Мъжът и жената са задържани и в момента ги разпитват в Криминална полиция. 

По непотвърдена информация вчера вечерта съпрузите са примамили Нейков като му устроили капан. Извели го с автомобил на безлюдно място, където му нанесли тежък побой. При побоя са използвали дървен кол. След това го върнали и изхвърлили тялото край Военна болница, където по-късно трупът е открит от минувачи. 

Автомобилът, до който е намерено тялото - сив "Фолксваген Поло" е собственост на сина на Нейков

Мотивите за жестокото убийство в момента се установяват, но най- вероятно се касае за любовен триъгълник. 

Припомняме, че 71-годишният мъж,  снощи бе открит мъртъв до Военна болница в Пловдив. Жертвата е доц. д-р Стефан Нейков и е преподавал "Зеленчукопроизводство" в Аграрен университет Пловдив, бил е и в Институт по растителни генетични ресурси „К. Малков“ – Садово. Семеен е, има син, който също е преподавател в Садово. 

Тялото на мъжа е открито извън колата с видими следи от жесток побой. Назначена е аутопсия, която ще даде точните причини за настъпването на смъртта. Полицията води разследване, а случаят е под наблюдението на Окръжна прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!