Разследват убийство в центъра на Варна. Това потвърдиха от полицията по повод намерения труп пред Археологическия музей в града. 

Мъжът е починал от кръвозагуба, съобщиха от полицията.

Труп на млад мъж в локва кръв е открит в центъра на Варна ВИДЕО

Касае се за убийство, като по всяка вероятност деянието е извършено с нож, но към момента това не може да бъде категорично потвърдено.

Самоличността на мъжа, който е на видима възраст около 30 години, не е установена.

Мястото е  отцепено, около 8.40 часа тази сутрин трупът на убития бе откаран с линейка. На място текат процесуално-следствени действия.

Полицията разпореди служителите на фирмата по чистота да претърсят и предоставят в чували съдържанието на отпадъците от всички кошчета за смет в района, за да се провери дали оръжието на престъплението не е изхвърлено в близост до убийството, съобщава varna24.  

В социалните мрежи се тиражира коментар, според който младеж от друг град, който се е канел да пътува, се е оплакал на майка си, че е гонен от 20 човека във Варна.

"Момчето е било с вид на наркоман и сплетени плитки. Отишло в полицията и се оплакало, но не му обърнали внимание. Било с раница и щяло да пътува. Приятелят му го чакал на гарата, защото щели да пътуват, но не се появило и пуснал пост в интернет за издирването му", гласи част от коментара.

Дали има връзка между двата случая, тепърва ще стане ясно.