По първоначална информация около 50-годишен мъж от ромски произход е бил намерен убит в общинското жилище, което е обитавал в Казанлък, съобщава presstv.bg.

Смъртта е настъпила най-вероятно след удар с тъп предмет.

Сигналът за трупа е подаден малко след 17 часа днес.

Според роднини на убития той живеел сам в общинската къща на бул. „Александър Батенберг“ 71. Имал пораснали деца, но те живеели отделно. Обичал да попийва и най-вероятно е бил в нетрезво състояние, когато е нападнат, допускат част от роднините, събрали се около лобното място на жертвата.

Започна огледът от криминалистите на трупа и местопрестъплението.

Тротоарът около къщата е отцепен от полицейски служители.

Припомняме, че в последните дни в района напрежението между етносите ескалира. Преди дни криминално проявените жители на казанлъншката ромска махала „Кармен“ са пребили възрастния мъж. Предните дни пък кола се наниза в мантинела, за да избегне удар с безпризорен кон. На около 300 метра от този инцидент, двама души загубиха живота си при катастрофа заради необозначена каруца. Жителите в града излязоха на протест с искане на пълна забрана за движение на каруци по пътищата на България. Повод за недоволството стана именно смъртта на двамата младежи заради необозначена каруца на пътя.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!