Служители на Първо РУП от ОД на МВР-Бургас са успели да установят с изключителна бързина и професионализъм, да проследят и арестуват виновен за евентуално масово убийство на хора. Току-що в ареста на бургаската дирекция е докаран престъпник, който се е придвижвал из България с крадена торба с два бойни пистолета и амуниции за тях, съобщава "Флагман".

Разследването всъщност е било на Шесто РУП към Столичната дирекция, но успехът е станал факт с намесата на бургаските им колеги. Това твърди столичен източник, свързан с разследването.

В сряда следобед в софийското полицейско управление се явил човек, който заявил, че му липсват два законно притежавани бойни пистолета, както и резервни пълнители с патрони за тях, два мобилни телефона и всичките му документи.

Човекът е бил бивш служител на МВР. В същия ден, преди обед, той бил в Бургас с детето си, което трябвало да мине преглед през скенер в Транспортна болница.Разстроеният баща дори не бил сигурен къде би могла да е торбата с най-важните му вещи. Той установил, че тази част от багажа на семейството липсва едва по пътя след Стара Загора.

Още в сряда вечерта са били свалени видеозаписи от камери в района на Транспортна болница – до жп гарата в Бургас. В идентифицирането на крадеца по антропология и движения са били включени бургаски полицаи. Те са разпознали човека, който грабнал чантата в момента, в който бащата държал в ръцете си детето. 

Престъпникът не е местен, но живеел от 8 години при приятелката си в Бургас. След кражбата на торбата с бойното снаряжение той заминал за Нова Загора, където продал пистолетите и патроните за общо 400 лв., а телефоните изтъргувал на двойно по-ниска цена.

„Благодарение на колегите от Бургас открихме къде се намират пистолетите, иззети са, няма опасност за хората. Торбата с боеприпасите е била отнета от колата, докато вратата е била отворена”, казва източникът.