Простреляният шеф на отдел в НАП Иво Стаменов в момента е подложен на нова операция във Военномедицинска академия, научи БЛИЦ от два независими източника.
Както медията ни съобщи първа, около 8.50 ч. по него е открит огън в сребристия му джип БМВ Х5 на столичната улица "Дунав" до пресечката с "Московска".

Престъпникът е имал намерение да убие Стаменов (на снимката), но не го е улучил в главата, а в рамото и в ръката, в непосредствена близост до сърдечната област.
 Светкавичната намеса на лекарите е върнала Стаменов към живота. Часове след интервенцията състоянието му, обаче рязко се е влошило и се е наложила допълнителна лекарска намеса.

Влошеното му състояние не позволява на този етап той да бъде разпитан. Пред болничната му стая е поставена полицейска охрана.

За момента криминалистите работят по няколко версии за опита за убийство. Водещата е, че куршумите са вследствие на служебните му ангажименти. Стаменов не е бил ревизор в типичния смисъл. Ръководил е мобилни екипи, които са извършвали вторични проверки.

На този етап служителите на СДВР продължават да издирват престъпника със съответните оперативни способи.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!