Бившият кандидат за депутат от листата на ГЕРБ за Пловдив - Кольо Костов е арестуваният за стрелба по пиян мъж, дръзнал да уринира пред гаража му в „Източен”, съобщава TrafficNews.

Костов е бил задържан от служители на Шесто РПУ вчера вечерта. Сигналът за изстрелите от въздушна пушка е получен около 21 ч., като дежурен полицейски патрул бил насочен към мястото на инцидента.

На място е установено, че изстрелът произвел собственик на гараж, до който потърпевшият отишъл да уринира след прием на алкохол наблизо. Простреляният мъж не е бил със сериозни наранявания. Костов е бил арестуван и е пренощувал в районното.

С протокол са иззети пневматичното оръжие и боеприпасите за него. Предстои да бъде изяснен начинът им на придобиване.

Срещу извършителя на хулиганската проява е започнато досъдебно производство за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. За подобен вид престъпление, извършителят се наказва с лишаване от свобода до две години, пробация, както и с обществено порицание.

Кольо Костов отказа коментар по случая.

Припомняме, че Кольо Костов беше последен в листата на ГЕРБ на изборите на 14 ноември 2021 г., като представляваше интересите на Столипиново. След публикуването на листата тогава, той беше привикан в районното в квартала, като твърдеше, че целта е да не се занимава с избори. От полицията тогава опровергаха тези твърдения, като казаха, че става въпрос за рутинна процедура.

В последствие, през лятото на 2022 г. беше разпитван и като свидетел по дело срещу купуване на гласове в Столипиново, където първоначално признал, че синът му е раздавал пари, за да се гласува за определена политическа партия на първите избори през април 2021 г., но в съдебната зала рязко забрави какво се е случвало „през миналото лято” и това наложи прочитане на показанията му.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук