На осем души са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за поръчкови убийства след вчерашната акция на полицията, при която бяха извършени масови арести. Това стана ясно по време на съвместна пресконференция на главния секретар Светлозар Лазаров и Даниела Попова, която е шеф на специализираната апелативна прокуратура.

Според изявлението, групата е обвинена за три неуспешни опита за убийство и едно доведено докрай покушение. Сред провалените поръчки е стрелбата срещу Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа и сочен за дясната ръка на Евелин Банев-Брендо. Групата се е опитала да ликвидира и Радостин Бързанов и Тихомир Дочев.

Последният бил част от групата, но след конфликт с ортаците си се е оттеглил от съвместната им дейност. Кой е успешният опит за убийство обаче от прокуратурата и полицията отказват да кажат.

Разследването срещу групата е започнало именно след сигнал от Дочев. Лазаров и Попова обясниха, че бандата била на разработка от лятото на миналата година. До момента показания били дали петима свидетели, четирима от които пред съдия.

Сложни семейни връзки има между членовете на групата. Освен Мила Георгиева – доведена дъщеря на бившия митнически шеф Христо Кулишев, и сина й Мартин Георгиев, в бандата е участвал и бившият й съпруг – Михаил Георгиев. Бившите съпрузи били лидери на групата.

Разследващите изброиха имената на още участници: Максим Кулишев, който пък е доведен брат на Георгиева, Мирослав Стоянов, Олег Попов и Антоний Янков. За издирване са обявени Мартин Георгиев и Пламен Цеков.

От съвместното изявление на Лазаров и Попова стана ясно още, че причините за опитите за убийства са прозаични - някой пречел на някого в бизнеса. /БЛИЦ