Полицията в Палма де Майорка обяви, че е задържала осми заподозрян в изнасилването на 14-годишно момиче на Бъдни вечер. Заподозряното лице, задържано през днешния ден, се оказва 13-годишно момиче.

Така обвиняемите по случая вече са общо 8 - шест момчета на възраст между 14 и 17 г., един младеж на 19 г. и малолетно момиче на 13 г.

Също като останалите шест момчета, 13-годишното момиче бе предадено на специализирания наказателен съд за непълнолетни, който вече постанови влизането ѝ в поправителен дом.

По информация на източници, близко до разследването, 13-годишната задържана се е оказала свръзката между жертвата и останалите момчета, тъй като именно тя е организирала срещата на Бъдни вечер между жертвата и насилниците с идеята да консумират алкохолни напитки.

Един от задържаните е заявил пред съда, че извършеният сексуален акт ''не е насилствен, а доброволен'', защото разполагал с видеозапис, на който жертвата дава своето съгласие.

От разследващия екип поясниха пред испанските медии, че въпросният запис все още не е разгледан и не могат да вземат отношение по казаното от заподозрения, но това ще бъде направено в най-кратки срокове.