14 присъди има 30-годишният ром, който бе прегазен от фермер от кипърски произход в пловдивското село Болярино, след като се опитал да извърши кражба от имота му съобщи окръжния прокурор Румен Попов.

На 11 май т.г. въпросният апаш отишъл с двама съучастници в стопанството на Димитракис Пирилис. Възнамерявали да задигнат люцерна или животни. Носели са коса и други земеделски сечива. Те били забелязани от кипъреца, който се качил на товарния си джип и ги подгонил. Крадците се разбягали в различни страни. Фермерът успял да настигне 30-годишния П. Г и го блъснал.

После Пирилис се опитал да открие другите двама апаша със светнатите фарове на автомобила си, но не успял. Според един от тях той се върнал до лежащия на земята П.Г. и започнал да обикаля около него.

Съдебно-медицинската експертиза ще установява дали кипърецът го е прегазил повторно. Другите двама апаши са също рецидивисти - съответно с 2 и 9 осъждания. Установено е, че убитият и един от съучастниците му са крали коне и крави от същия фермер. Тогава П.Г. е получил 7 г. затвор, а вторият - 4 г.

Димитракис Пириллис живее в България близо 20 години. След като пристига от Кипър, печели на търг бившия стопански двор в Болярино и постепенно го превръща в модерна кравеферма. Купува и наема земя в околностите на селото с цел приготвяне фураж за животните.

През годините инвестира в стари и изоставени къщи в селото, ремонтира ги и настанява в тях работниците си от фермата. Наскоро имаше идея да купи и пусне в действие старата хлебарна, която отдавна не работи.

Дали като чужденец или преуспяващ човек, той непрекъснато е в полезрението на крадци. Във фермата му неведнъж е имало кражби, а от жалбите му до полицията не е видял полза. Преди 3 години бе подпален домът му, който изгоря до основи и той се принуди да живее във фермата. При пожара освен покъщнината и документите му, изгоряха и няколко тона семена за посев за хиляди лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!