Георги Иванчев е стрелял по хората на Димитър Желязков-Очите в ресторант “4YOU” в Слънчев бряг с пистолет със заличени номера. Един от проектилите заседнал в бронежилетката на Очите. Общо три изстрела произвел Иванчев, също толкова и Радослав Димитров, съобщава Burgasinfo.bg.
Припомняме, че двамата са новите обвиняеми за стрелбата в ресторанта на Божидар Георгиев. Димитров и Иванчев са двама от 8-те лица, които МВР пусна за издирване ден, след престрелката и които се предадоха на полицията. Подробностите за участието на Иванчев и Димитров в кървавата разправа бяха дадени днес от главния прокурор Сотир Цацаров в Бургас.

„Това не е спор за парко място, а за наркомясто. По-скоро става въпрос за територия. Това е моята оценка за случая.“, каза той. Равносметката е, че по случая са работили 10 разследващи полицаи, 25 оперативни работници на МВР, извършени са 15 огледа, 84 свидетели са разпитани. Направени са десет обиска, шест са готови експертизи и още двама задържани.

Задържаните Иванчев и Димитров са от групата на криминално проявения Божидар Кузманов. Георги Иванчев е стрелял с пистолет "Макаров" със заличени номера три пъти към Димитър Желязков-Очите. Куршумите попаднали в гърдите и един в коремната област, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!