Потвърди се версията на БЛИЦ: Майката, убила детето си в Пловдивско, с параноидна шизофрения.

Майката, която с действията си потресе цяла България, страда от параноидна шизофрения и е невменяема. Това са констатирали няколко вещи лица при изготвянето на съдебно-психиатричната експертиза. Припомняме, че преди около месец Лиляна Халкалиева от пловдивското село Желязно многократно наръга безжалостно дъщеричката си с нож и я уби. 

Въпреки, че всички в селото начело с кметицата коментираха колко добра и всеотдайна майка е Лиляна и как добре се грижи за малкото момиченце, БЛИЦ излезе с първа версия,че младата жена е в депресия и има психично заболяване. От Районен съд Пловдив обясниха, че са одобрили искането на Районна прокуратура и предстои Лиляна да бъде вкарана в психиатрията в Пловдив за принудително решение. 

Ексклузивно в БЛИЦ! Пълна мистерия около трагедията с Лилия, която уби 8-г. Вили

Експерти уточниха пред БЛИЦ, че майката е имала мисли за самоубийство, вероятно многократно. За зла съдба в един такъв момент момиченцето е попаднало в полезрението й и е станало нейна жертва. Жената не е осъзнавала какво прави. Тя вероятно има някакви проблясъци, но не е адекватна. 

Припомняме, че кървавата драма се разви на 1 юни сутринта, докато майката старателно приготвяла детето, за да го заведе в пловдивско училище на тържеството му за завършването на 1 клас. 8-годишната дъщерична Вилияна е била наръгана над 10 пъти от майка си. След товя тя направила опит да се самоубие.

Разследващи разказаха пред репортера ни, че Лилияна е била психически болна отдавна, но не се е лекувала. Тя не е пила лекарства, нито е била в болнично заведение. Няма яснота дали майка й и вуйчо й, при които живеела, са знаели за състоянието й. То е било скрито за съселяните на 31-годишната жена, които и до днес са в потре. 

Тъй като е невменяема, Лиляна няма да носи отговорност да убийството на дъщеря си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ