Тихомир Йорданов и Ярослав Я. от Шумен, извършили измами за над 150 000 лв. в съучастие с трети човек Пламен Д., остават в ареста с постоянни мерки задържане под стража. Това реши Районният съд в Шумен в понеделник до 17,30 ч. в отговор на искането на прокуратурата, съобщава "Труд".

Ярослав, за който бе оповестено, че е превърнал и 8-годишния си син в муле, опитал да се оправдае, че това е станало случайно, защото детето му било с него в един от случаите, когато прибирал пари. Той признала вината си. Магистратите го оставиха в ареста, заради опасността да се укрие. Тихомир, който бил тартор на групата от най-високо ниво и свръзка с ало мошениците в Румъния, поискал да излезе на свобода, за да се грижи за жената и детето си, но също остава зад решетките. И двамата имат право да обжалват.

Пред адвоката си Тихомир споделил, че се е заел с незаконната дейност по принуда – първо го наели уж да достави пратка, но той разбрал, че става дума за измама и поискал да се откаже. Последвали заплахи за детето му и той се принудил да продължи.