7 души са пострадалите при съседския бой в столичния квартал „Люлин”, за който първо БЛИЦ съобщи. Причината за скандала били 18-годишно момиче и момче от две различни семейства, между които се породил и скандалът. Двете фамилии започнали да се карат в блока, в който живеят, а на помощ в боя се притекли и техни съседи. След скандала са задържани общо 6 души, а 7 от участниците са откарани в „Пирогов”.
 
Всичко започнало вчера вечерта, около 22:00 ч., когато двете фамилии започнали да се карат пред апартамента на едно от семействата в 302 блок. Скандалът прераснал в бой, в който на помощ се притекли съседи от блока.

Около 30 минути по-късно на 112 бил подаден сигнал за масов бой. По непотвърдена информация скандалът станал заради 18-годишно момиче от едното семейство, към което имало интерес момче от другата фамилия.
 
Съседи разказват, че чули писъци, но ги било страх да излязат и решили да не проверяват какво се случва.
 
Първи подробности от МВР за мелето в "Люлин" с много окървавени и пребити 

„Чух някъде детски плач, скимтене. Първоначално се блъсна вратата и след секунди асансьорът тръгна. След известно време се изпищя и нещо все едно се срути. Имаше кръв“, каза една от съседките.
 
„Чуваха се жена, мъж, биеха се. Някакво дете ревеше. Не знам откъде е било това“, разказа друга съседка.
 
На място била изпратена линейка, която отишла на деветата минута. Оказало се обаче, че ще бъдат необходими още 3 екипа на Спешна помощ.
 
Седемте пострадали са на възраст между 19 и 50 години. Те са откарани в Пирогов, като някои са с прорезни рани, а други с черепно-мозъчни травми, но без опасност за живота, уточнява Дарик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!