След мащабната акция в блок 201 на бургаския жк. "Меден рудник", ченгетата нахлуха и в апартамента на наркоготвача Станимир Костадинов, познат в града с пряко Станчо Тропа. Униформените са претърсили имота, намиращ се в блок 308 на комплекса, където живеел 46-годишния бургазлия. 

В саксията в хола полицаите намерили ел. везна, запечатана в полиетиленов плик тип „джъмпер". 

На терасата открили бутилка от минерална вода с бледорозова течност  и още две бутилки с жълтеникава течност - вещи необходими за приготвянето на пико. 

Припомняме, че Тропа бе арестуван, докато готвел пико в  апартамента на авера си Динко Пейков. Заедно с тях в ареста се озоваха още трима души  - Иван П., Ванеса М. и Камелия В. На 15 април, в малките часове на деня, качулки нахлуха в имота и завариха  цялата кухня била пълна с различни прекурсори за производството на метамфетамин.

Станчо използвал дома на приятеля си да забърква от пикото, като за услугата му се отплаща с доза от наркотика, а останалото количество пускал сред други "малки риби" от комплекса. 

Станимир Костадинов е стар познайник на органите на реда. Лежал е и в затвора, където с Динко се сближили.

Тропа стана герой на бургаските медии, след като през 2019 г. с 47-годишния криминоген Стоян Вълков разбиха и обраха телескопа пред Морското казино. Стоян многократно е посягал към чужда собственост и е опасен рецидивист. 

От разбитата каса на телескопа те задигнаха сумата от 302 лева, а самата кутия, която след посегателството им бе неизползваема, бе на стойност 442 лева.