Тялото на обявения за издирване в сряда вечерта началник на КАТ – Казанлък, 44-годишния Тодор Николов, бе намерено днес около 13.00 часа в района на напоителен канал по пътя между селата Бузовград и Горно Черковище.

Пред журналисти районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова обясни, че ръководят разследването по чл. 127, ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда някое лице да е склонило пострадалия към самоубийство. Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов обясни, че служителят на Полицията в Казанлък е бил намерен в автомобила си с входно-изходна рана на дясното слепоочие със служебно зачисления му пистолет „Макаров”, посочва "Фокус".

Обрат: Шефът на КАТ – Казанлък бил подтикнат да се самоубие, до тялото са открити много пари

Той поясни, че на този етап няма как да се знаят причините за това, в зоната на самото произшествие, в близост до утайника на язовир „ Копринка” да се намират четири-пет пачки с различен по номинал банкноти, кутийки с боеприпаси за пистолет – патрони и кожен кобур с намиращ се вътре револвер. „На този етап предполагаме, че това е вероятно незаконно оръжие. Каква връзка имат със самото прострелване, на този етап не можем да кажем, но това е една обективна находка при извършения оглед на местопроизшествието, което само по себе си навява на мисълта, че има връзка с това деяние.

Съдебният лекар обяви точното време на смъртта на шефа на КАТ в Казанлък

Дали става въпрос за някакво корупционно деяние, с опит за прикриване на следи или нещо друго, тепърва ще изясняваме”, каза окръжният прокурор. Той поясни още, че не може да бъде уточнена сумата на намерените пари, тъй като са били във водата. По думите му има банкноти с номинал 100, 20 и 10 лева, има и валута. Окръжният прокурор на Стара Загора каза също, че на този етап по случая няма данни за убийство, защото при самия оглед пистолетът е бил в ръката на Николов. „ Но за да бъдем категорични в тази насока, трябва да бъдат изготвени съответната балистическа и техническа експертиза, които ще изяснят дали в действителност той е стрелял, от какъв ъгъл и дали с това оръжие е произведен изстрелът.

Каква е основната версия за самоубийството на шефа на казанлъшкия КАТ, нищят корупция и прикриване на следи?

В автомобилът е намерена една единствена гилза. Пистолетът беше в положение зареден”, допълни той. Дичо Атанасов съобщи още, че на този етап няма данни за корупционни практики по случая, но това ще бъде една от основните версии, по които евентуално ще се работи. Директорът на Областна дирекция на МВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев коментира, че вътрешните му притеснения, че Тодор Николов е сложил край на живота си, са се потвърдили.

Ексклузивни подробности за смъртоносната трагедия с шефа на казанлъшкия КАТ!

Той поясни, че е разпоредил психоложката на Областната дирекция да окаже психологическа помощ на семейството на Тодор Николов. По данни на съдебния лекар смъртта на Тодор Николов е настъпила преди около 38 часа или на 12 декември вечерта. „През последните месеци от звеното на Пътна полиция в Казанлък са подадени 3-4 заявления за напускане от служители, но връзка със самоубийството на Тодор Николов не може да бъде направена въобще”, каза старши комисар Хаджиев в отговор на журналистически въпрос.

Хаджиев бе категоричен, че не са получавани сигнали за корупционни практики в полицията в Казанлък и в частност в звено „Пътна полиция“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!