След като по време на отпуската си Димитър Желязков-Очите се засече с полицейския шеф на ОДП-Бургас Васил Едрев в чалга-клуб, нарколидерът се е върнал в затворническото общежитие край Ветрен, съобщи зам.-директорът на бургаския затвор Кирил Христов. Той поясни, че известният затворник е бил пуснат в отпуск от петък вечерта до неделя вечер и се е прибрал навреме.
„Наградата домашен отпуск бе заради това, че отборът му зае първо място на организирания турнир по волейбол между отборите на затворническото общежитие и корпуса”, обясни Христов. Той уточни, че след като са пуснати в отпуск, затворниците имат право да ходят по заведения и в закона няма ограничение да си стоят у дома. Кирил Христов допълни, че Митьо Очите е един от примерните зад решетките и ръководството не може да се оплаче от поведението му.
При последната си отпуска този уикенд Желязков бе засечен в поморийско заведение от директора полицията в Бургас Васил Едрев. Комисар Едрев потвърди информацията, но уточни, че не са били в едно заведение, а са се видели в коридора. „Видяха го всички присъстващи в заведението, а и журналистите, които бяха там”, отбеляза полицейският началник. Запитан редно ли е Митьо Очите да се разхожда по заведенията, той допълни, че няма как да коментира разпоредбите и законите на друга институция.
Димитър Желязков излежава присъда от четири години и шест месеца в затворническото общежитие от открит тип край бургаското село Ветрен, след като сключи споразумение с прокуратурата и се призна за ръководител на организирана въоръжена група с цел разпространение на наркотици.
Марина Шиварова, БЛИЦ