Бианка Девинс от Ню Йорк била много известна сред геймърите и аниматорите. С приятеля й, 21-годишният Брандън Кларк, Бианка се запознала в едно приложение и така двойката започнала разговор.

За първи път на живо младите хора се срещнали само преди няколко месеца и след това всичко започнало да се случва от само себе си. Младежът твърди, че момичето била негова интимна приятелка. Семейството на Бианка твърди, че отношенията им били на 100% приятелски и платонични, пише Metro.


Една вечер 17-годишното момиче отишло на концерт с друг неин приятел, откъдето качила снимка с него в чат стая, където бил и Брандън. Младежът много се ядосал, грабнал нож и отишъл в дома на Бианка. Той преряза гърлото й и сложи снимка на тялото й в чата, пишейки, че "нещастните геймъри" ще търсят някой друг, когото да обожават. И на ужасната снимка в Instagram написал: "Съжалявам, Бианка." След това Брандън се опитал да се самоубие.

Шокираните участници в чата веднага се обадили на полицията и лекарите, които успели да спасят младежа, но за 17-годишния Бианка било твърде късно - момичето умряло. Снимка на тялото й се разпространяваше по социалните мрежи по-зле от горски пожар. Администрацията на Instagram и Facebook постоянно я премахваха и блокираха потребителите, но досега с неголям успех.

"Представете си как все още чакате вашето момиче да се прибере у дома тази вечер, а след това да видите тези ужасни снимки в социалните мрежи. Най-добрият начин да почетете паметта на Бианка е да си спомните какво хубаво момиче беше", казва майката на починалата.

Превод: БЛИЦ