Мъртво пиян мъж от Вършец отива на съд по бързата процедура заради нападение над полицай и шофиране в нетрезво състояние, съобщиха от пресслужбата на МВР в Монтана. 37-годишният Павел Г. е спипан да управлява пиян до козирката из улиците на Вършец в събота вечерта.

Пътните полицйи пробвали да спрат колата, която лакатушела по шосето. Шофьорът обаче дал газ и ги заобиколил. След като го спипали, той налетял на единия от униформените.

Патрулът тръгнал по следите на пияния след сигнал от граждани на телефон 112. Били им необходими няколко минути, за да открият криволичещия по улиците в ромския квартал автомобил. Щом видял патрулката и вдигната палка, Павел обърнал колата и изчезнал. Малко по-късно полицаите го открили, но той отрекъл да е бил зад волана и налетял на бой. Униформените бързо го усмирили и го откарали в районното. Там тест с дрегер установил 2.68 промила в издишания от Павел въздух. Полицаите намерили и свидетел, който потвърдил, че Павел Г. е карал колата. Мъжът е задържан за 24 часа и ще бъде съден.