Софийският градски съд в понеделник ще започне разглеждането на втора инстанция на дело за изключително брутално изнасилване на момиче.

На 1 февруари т.г. Софийският районен съд изпрати за 18 г. в затвора 38-годишния Садик С. с българско и йорданско гражданство. Той е признат за виновен, че в продължение на почти 10 часа е държал под ключ и неколкократно изнасилил по всякакви начини момиче в жилище в столичния ж.к. „Люлин“ 5.

Жестокото насилие и бруталната гавра са били придружени с остригване с машинка на едната част от главата на жертвата. Повече от 50 години не е имало такава присъда на Районния съд в София.

Престъплението

Престъплението е извършено за времето от 22 часа на 13 февруари 2020 г. до 7,30 ч. на следващия ден. Мъжът, който е криминално проявен и осъждан, бил приятел с 24-годишното тогава момиче.

В деня на излизането си от затвора двамата се срещнали, карали велосипеди, разхождали се и момичето отишло до работата на майка си.

Докато я чакал, мъжът употребил метамфетамин и в жилището й в „Люлин“ решил да изяснява отношенията им. Започнал да я млати по главата и тялото, след което брутално я изнасилил няколко пъти. Накрая остригал лявата част от косата й и я накарал да я измете, след което да я хвърли в кофата за боклук. Съдебният лекар, който я освидетелствал, е констатирал 16 контузии по цялото цяло.

Агония

Агонията на пострадалата не приключила само със сексуалната гавра. Унизеното момиче било принудено да подстриже цялата си коса, затворило се в себе и изпаднало в дълбока психическа депресия.

То получило посттравматично стресово разстройство. Изпитвало страх. Нямало желание за живот, започнало да мисли за самоубийство. Арестът на нейния мъчител я успокоил донякъде, но в продължение на една година не успявала да се възстанови от травмите.

Съдът

В присъдата си Софийският районен съд е отчел не само бруталната сексуална гавра, но и последвалата психическа, както и високата степен на риск от самоубийство на жертвата. Употребата на метамфетамин действа като виагра и затова мъжът е направил три групи полови престъпления спрямо момичето, казват магистратите.

Те са открили 21 отегчаващи обстоятелства и нито едно смекчаващо. Издевателствата са продължили почти 10 часа. Пострадалата се е страхувала за живота си във висока степен при половите престъпления. Експертиза е показала, че мъжът е агресивен и гневен, без да се счита обвързан от каквито и да било ограничения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук