Защо на бургаския бизнесмен и политик Бенчо Бенчев бе наложена рекордната гаранция от 50 хил. лв. Това се питаха мнозина, след като тази сутрин Бенчев получи обвинението си в Окръжната следствена служба и информация за размера на гаранцията, която трябва да плати, пише "Флагман".

Извънредно: Прокуратурата обяви в какви престъпления обвинява Бенчо Бенчев и колко трябва да плати, за да не остане зад решетките!


Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев на извънреден брифинг преди минути уточни, че определянето на сумата е съобразена с финансовото състояние на Бенчев. Тя е такава, каквато може да гарантира присъствието му в един бъдещ процес. Даден му е максималният по закон 15-дневен срок, за да обезпечи гаранцията.

Разбира се, постановлението на прокуратурата може да бъде обжалвана пред Районния съд в Бургас, но дали това ще се случи – зависи от адвокатите на Бенчев.

В същото време Чинев уточни, че откритите боеприпаси, заради които е повдигнато второто обвинение срещу Бенчев, са 57 броя патрони. От думите му стана ясно, че те са намерени в спалнята на бизнесмена и той не е имал необходимите за тях документи. Ако бъде доказана вината му по това обвинение, предвидената присъда е от 2 до 8 години, подчерта Чинев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!