44-годишният Мемед Юсеин е заплашен от доживотен затвор за зверското убийство на Ереджеб Шабан. Мъжът става жертва на гастърбайтера, тъй като се жени за бившата му съпруга. Делото тръгва утре в Бургаския окръжен съд, пише "Флагман".

Прокуратурата за пръв път разкри официални подробности за зловещото престъпление:

Мехмед Ю. и свидетелката Айше Ш. са бивши съпрузи. От брака си те имат три деца. От пролетта на 2016 г. бившите съпрузи били във фактическа раздяла. Подсъдимият работел във Великобритания. През този период Айше Ш. заживяла в с. Снягово заедно с пострадалия Ереджеб Ш.

Мехмед Ю. не можел да се примири с обстоятелството, че съпругата му живеела с друг мъж. Ядосвал го факта, че той работи в Англия, изпраща средства на съпругата си, а тя е „отишла при друг мъж“. След като се разделили, той успял да намери телефонния номер на пострадалия и започнал да го заплашва, че ще го заколи, защото е отнел жена му.

На 24.05.2017 г., подсъдимият, който два дни по-рано се завърнал в България, решил да отиде до с. Снягово и да осъществи намеренията си за убийството на пострадалия.  Мехмед Ю. закупил нож и вила, с които решил да извърши убийството.

Подсъдимият знаел къде се намира къщата на пострадалия. Мехмед Ю. изчакал да се стъмни. Когато стигнал до къщата на пострадалия видял, че уличното осветление още работи. В един часа след полунощ лампите изгаснали. Тогава Мехмед Ю. поставил фенерче – челник на главата си, но без да го включва. Влязъл през отключената входна врата в двора и започнал да се ослушва под прозорците, които били тъмни. На площадката пред входната врата, която също била отключена, извадил ножа с дръжка имитация на рог от канията. В едната си ръка държал и вилата. Оставил вилата в коридора на земята. Започнал да опипва стените, за да се ориентира. Отворил една от вратите и влязъл в стаята, където спели двете му по-големи деца, постоял известно време и излязъл. След това влязъл в първата стая в ляво по коридора, където спели пострадалият, бившата съпруга на подсъдимия и деветмесечното им бебе. Мехмед Ю. разпознал по силуетите бившата си съпруга, която спяла от дясната страна на леглото. Тя била бременна в осмия месец, обстоятелство което не му било известно. От лявата страна на леглото спял пострадалият Ереджеб Ш. Мехмед Ю. съблякъл коженото си яке и го пуснал на земята, за да не издава шум. След това се  приближил към спящия Ереджеб Ш. и му нанесъл удар с ножа в областта на шията от дясно. Пострадалият се опитал инстинктивно да се защити, замахвайки с ръце, при което подсъдимият му нанесъл две порезни рани по пръстите на лявата ръка.

В продължение на седем дни  Мехмед Ш. се укривал в гората и землищата на селата Снягово, Дъскотна, Руен и Рудина. Бил заловен на 31.05.2017 г. в с. Рудина.