Полицията задържа мъж, който разрязал с моторен трион задницата на лек автомобил Форд Ескорт, след което ударил с керемида собственика на возилото по главата. Всичко се случило заради простреляната кобила на агресора, който решил да си отмъсти на убиеца.
На 26.10.2008 г. в 16.00 ч. в оперативната дежурна част на РУ на МВР - Чирпан е получено съобщение от тел.112 за възникнал скандал в с.Славянин, общ. Братя Даскалови.
Изпратеният на място полицейски екип констатирал, че 33-годишният И.И. от с. Градец, общ. Котел и 28-годишната му съпруга М.В. са отишли до дома на 45-годишния М.И. ог с. Славянин. Там И.И. нанесъл прорези с моторен трион "Щил" в задната част лек автомобил “Форд Ескорт”(собственост на М.И.), а М.В. строшила задното стъкло и три десни странични стъкла на колата и ударила собственика с керемида в областта на главата. Мъжът от с. Градец и съпругата му са задържани за 24 часа. При проведеното разследване е установено, че два часа по-рано кобилата на семейството от с.Градец е навлязла на паша в нива с люцерна, собственост на М.И. и той застрелял животното със законно притежавана ловна пушка "ИЖ". /БЛИЦ