ГДБОП и Икономическа полиция са стартирали мащабно разследване срещу един от маститите петролни босове в България, пише "Уикенд". Става въпрос не за депутата Марешки, чиито бензиностанции също са на мушката на проверяващите, а за собственика на петролната фирма "Сакса" Атанас Димов.
Според данни от разследването , маститият търговец на горива е проверяван заради сделки с некачествен дизел и бензин.

Преди дни е стартирала проверка в бензиностанциите от веригата "Круиз", които са собственост на Атанас Димов и синовете му Крум и Светлозар. Ченгетата са атакували и базата на "Сакса" в Нови Искър, тъй като там се съхранявало дизеловото гориво с намалено съдържание на био. Опасното гориво по всяка вероятност е внесено от Турция, като има съмнения, че е купувано от "Ислямска държава".

Фирмата "Сакса", собственост на бившия полицай Димов и синовете му, не за първи път е уличавана в сделки с ислямски фундаменталисти. Преди година в разследване на Валя Ахчиева по БНТ бе показан склад във Варна, в който турски танкер разтоварва дизел. Преди да ходи в Гърция, танкерът престоял в турското пристанище Самсун. Варненският склад е собственост на "Сакса" и от там доскоро зареждаха почти всички бензиностанции в региона