Българска гражданка е арестувана в Италия и ѝ е повдигнато обвинение за убийство, след като запалила магазини, за да не заплаща стоки, които взела от там. При втория пожар е загинал мъж.

Сънародничката ни е арестувана от карабинерите на 23 септември в Канели, провинция Асти.

Първият пожар е избухнал на 14 септември в магазин за обувки в търговския център “Il Castello” в Канели. При него не е имало жертви.

Вторият е от 19 септември в търговския център в Монтичело д'Алба. Той е бил огромен и на пожарникарите е отнело много време и усилия да го потушат, пише lastampa.it. Едва след това вътре било намерено тялото на 36-годишния собственик от китайски произход, когото местните хора наричали Давиде.

Загиналият е баща на три деца. Той се е намирал в бар наблизо, но като разбрал за пожара влязъл в склада с пожарогасител и се е опитал да спре огъня.

Жена му е пострадала тежко, натровила се е от дима, но е спасена и е в болница.

Още след първия палеж разследващите влезели в следите на българската гражданка. Тя била засечена на камерите. Тя живее в района на Канели, провинция Асти. Заснета как е пълни количка с обувки и си тръгва без да плати. Смята се, че е подпалила магазините, за да избегне плащането за стоките.

Прокурор Лаура Деодато обясни, че жената е намерила начин да не плаща за пазаруването: отива в супермаркет или универсален магазин, слага каквото иска в количката и, когато дойде времето да отиде до касата, тя се скрива между рафтовете и предизвиква пожар. В объркването, което настъпва веднага след като пожароизвестителните системи се включат и уплашените хора се разбягват, тя изчезва без да плати сметката.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук