Млада жена от Русия, която в момента живее във Финландия, се е омъжила за датския изобретател Питър Мадсен, който е осъден на доживотен затвор за жестокото убийство на журналистката Ким Вал.

„Това е истина. Не коментирам личния си живот. Благодаря ви за разбирането”, коментира Джени Кърпен.

От информацията в профила й в социалната мрежа става ясно, че 39-годишната жена, която се занимава с графичен дизайн, се е омъжила на 19 декември миналата година. Също от Фейсбук става ясно, че неин съпруг е Питър Мадсен. Информация, че двамата са узаконили връзката си, може да бъде намерена и в профила на датчанина.На профила на Мадсен е посочено, че по всякакви въпроси хората трябва да се обръщат към Кърпен.  


 
„Както е известно, нямам достъп до интернет и нямам възможност да получавам и отговарям на съобщенията ви. Ако имате нужда да се свържете с мен, не се притеснявайте да се обръщате към Джени Кърпен, тъй като към момента това е най-добрият и бърз начин за връзка с мен”, написа Мадсен във Фейсбук.В социалната мрежа могат да се намерят доста снимки, които доказват, че Джени е посещавала затвора, в който се намира жестокият убиец.Тя периодично публикува снимки на малкия си син, както и двусмислени постове за любовта и живота.
 
Питър Мадсен бе признат за виновен за умишлено убийство, сексуално насилие и разчленяване на тялото на журналистката Ким Вал, както и за изхвърлянето на останките в морето. 

Тя е правила материал за проучванията на Мадсен и неговата 40-тонна подводница UC3 Nautilus. За последен път тя е видяна именно на борда на подводната лодка на 10 август 2017 г. във водите край Копенхаген. След това изчезва безследно.
 
Още на другия ден приятелят ѝ подава сигнал в полицията. Но няма и следа от журналистката.

След известно време колоездач забелязва тялото й във водите. Но краката и главата й ги няма. Едва на 6 октомври водолази откриват парчетата от тялото в найлонови торбички.

При разпитите бизнесменът няколко пъти променя версията за случилото се на борда.

В началото на процеса т. г. стана известно, че може би Мадсен има психически отклонения, след като на компютъра му бяха открити филми с изнасилване, осакатяване и убийства на жени.

Превод: БЛИЦ