Ефективни присъди получиха 15-годишен младеж и 60-годишен мъж от сливенското село Сотиря за блудство с невръстно момиченце от същото село. Това съобщиха от обвинението.

Непълнолетният Христо Х. получи 2 г. и 6 м. затвор, а възрастният мъж Йордан И – 5 г. затвор. И двамата са извършили блудствени действия спрямо едно и също 8-годишно дете.

Гнусните им престъпления бяха разкрити от майката на детето на 30 август миналата година. Тя видяла момчето, докато опипва дъщеричката й. Грабнала детето си, оплакала се на кмета и отишли в болницата в Сливен.

Работата на полицията бе затруднена, тъй като детето не знаело български език и се налагало майката да превежда.

В хода на разследването полицаите стигнаха и до 60-годишният клошар, който живеел в пристройка в имота на майката на пострадалото момиченце, без да има адресна регистрация там. Установило се е, че той също е блудствал с малката, за да удовлетвори половото си желание. Той разказал на непълнолетния за отвратителните си действия спрямо детето.

Двамата извършили престъпленията в различно време на 2019 г. Младежът, макар и ненавършил 18 години, е разбирал свойството на деянието си и е можел да ръководи постъпките си.

Случаят гръмна две седмици, след като 7-годишната Кристин от Сотиря бе нападната и убита от 21-годишния Мартин Трифонов. Наскоро Трифонов получи присъда „доживотен затвор без право на замяна“ по три обвинения: за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, за опит за изнасилване и за блудство. Той обжалва наказанието си пред втора инстанция.

Присъдите на Христо Х. и Йордан И. са постановени от Районния съд в Сливен по съкратеното съдебно следствие. Все още не е известно дали осъдените ще ги обжалват.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!