Жители на Костенец се притесняват заради убийството станало вчера. БЛИЦ припомня, че вчера бе извършено брутално зверство в града. Извършителят не е заловен.

Заподозрян за деянието е 43-годишния Стоян Георгиев Зайков от Костенец.

Двамата са имали син на 14 години. Именно детето е извикало полиция и Спешна помощ, след като открива майка си цялата в кръв пред дома им. 

Сестрата на убитата Милена разтърси мрежата с послание, първи СНИМКИ на жертвата

Детето е разказало как вечерта чуло скандал между майка си и баща си. Когато отишло да ги потърси, не открило нито единия, нито другия.  Милена е държала едновременно погребална агенция и фризьорски салон. 

Версия: Милена от Костенец застреляна с вързани ръце, барети търсят убиеца в планината

Жители на Костенец обаче са в паника, разкрива тяхна съгражданка: "Стоян ли? Той от малък си е по-нападателен и лош. Аз лично не се притеснявам, но много хора в града са стресирани", заяви тя в ефира на Нова тв. 

През целия ден полиция и жандармерия претърсваше адреси, които може да са свързани със Стоян Зайков и обхождаше райони в планината край Костенец – село Костенец, лагери, землища, изоставени постройки. Хеликоптери също са обходили района, и всички обходени кътчета са заснети. Полицията е получила 6 сигнала за него. Всички те са проверени.

През днешния ден органите на реда стигнаха и до имот в село Горна Василица. Знае се, че той е имал наследствени такива. Близките на заподозрения не са го виждали скоро. Изненадани са от постъпката му. Бай Стефан е роднина на Стоян. Издирваният му е племенник. „Притесняваме понеже майка му е На мойта жена на сестра дъщеря. Не е приятно. Ние сме потресени край племенницата тя болна трудоустроени майка му в къщата на баба си и дядо си на балдъзата. Не съм го виждал, откак почина балдъзата”, обясни той.

Стоян се е разделил с жена си преди около две години. В Костенец убийството е основна тема на разговори между хората. Някой са притеснени от случката, други търсят обяснение за постъпката на Стоян.

Кметът на града и полицията си работят заедно в издирването на заподозрения за убийството. „С органите съдействаме много добре държим връзка с началника на районното управление  . Високопрохосима техника за обход на планинския район”, обясни кметът на града Радостин Радев.
А от полицията информират, че в издирването се използва целия технически ресурс, с който МВР разполага.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!